Yatak Seçiminde boyut ve şekil

İyi bir uyku sağlığın garantisidir ve bildiğiniz gibi sağlıktan tasarruf edilmez. Doktorlar, vakaların neredeyse yarısında sırt ağrısının nedeninin yanlış yatak olduğunu uzun zamandır kanıtladılar.  Yatak satın alma işlemi tüm kuralları ve önerileri dikkate alarak doğru yapılırsa, uyku gerçek dinlenme ve rahatlama getirecektir. Peki, geniş ürün yelpazesinde doğru yatağı nasıl seçersiniz? Yapım türünü, tercih edilen malzemeleri, boyutu, stili ve satın alırken dikkate alınması gereken diğer özellikleri bu yazı dizisinde bulacaksınız.

YATAK BOYUTU VE ŞEKLİ

Bir yatak seçerken, üzerinde dinlenecek olanların büyümesine ve odanın büyüklüğüne odaklanmanız gerekir. Kural basittir: Yatak odanıza sığabilecek en büyük yatağı hareket serbestinizi engellemeden satın alınmalıdır.

  • tek kişilik yatak 80 cm genişliğinde, 90 cm genişliğinde veya bazen 100 cm olabilir;
  • tek kişilik biraz daha geniş isteyenler için genişlik 100 ila 150 cm’dir;
  • çift ​​kişilik yatak en az 160 cm genişliğe sahiptir, popüler bir seçenek 180 cm’dir, ancak 200 cm genişliğinde “kral” yataklar da vardır.
  • Serik Mobilya

Yatağın standart uzunlukları genelde 190 cm , daha az sıklıkla 200 cm uzunluğunda modeller vardır. Biraz daha arama yaparsanız,  218 cm uzunluğunda bir yatak bulabilir. Fakat daha da büyük bir yatağa ihtiyacınız varsa, özel sipariş vermeniz gerekecektir.

Yatak Kenar Boşlukları

  • Yatak ile yakındaki bir nesne (duvar, mobilya parçası vb.) arasında en az 70 cm boş alan olmalıdır, böylece uyku alanına serbestçe yaklaşabilir veya bir komodin koyabilirsiniz ;
  • Yatağın yüksekliği, mümkün olduğunca yukarı ve aşağı kalkmanın kolay olacağı şekilde olmalıdır. Kişi ne kadar yaşlıysa, bu parametreye o kadar çok dikkat edilmesi gerekir. Düşük podyum yatakları bile gençler için uygunsa, yaşlı bir kişi için daha yüksek bir yatak seçmek daha iyidir. Çoğu modelin yüksekliği 50-90 cm’dir. İdeal yükseklik, yatağın üst kenarının bir sonraki kişinin dizlerine ulaştığı veya hatta bu seviyenin üzerinde olduğu zamandır.

Şekle gelince , geleneksel dikdörtgen olanın üzerinde durmak ve tasarım fantezilerinizi alışılmadık dekor ve parlak tekstillerle gerçekleştirmek daha iyidir. Yuvarlak, oval, kemerli veya kalp şeklindeki bir yatak etkileyici görünür, ancak birçok soruna neden olabilir: uyku sırasındaki rahatsızlıktan nevresim ve battaniye seçimindeki zorluklara kadar. Her şeyin ayrı ayrı temin edilmesi veya dikilmesi gerekecektir.

Tek, çift veya diğer farklı ebatlarda, ahşap ve metal, ranza ve çocuk yataklarını Serik Bankoğlu Mobilya mağazasında zevkinize uygun bir yatak satın alabilirsiniz . Mağazamız Antalya’nın ve komşu illerin her köşesine mümkün olan en kısa sürede teslim edilebilen, kelimenin tam anlamıyla en iyi seçeneği saniyeler içinde seçmenize olanak tanıyan çok kullanışlı bir yapıya sahiptir. Serik Mobilya Düzenli olarak yapılan promosyonları, sürekli güncellenen mobilya kataloğu web site ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *